Dansstijlen

Zoveel dansers, zoveel dansstijlen. Van strak en gracieus tot vloeiend en sensueel. Niemand danst hetzelfde en juist dat maakt dansen zo leuk. Bij Dancelex word je gestimuleerd om je eigen stijl te ontwikkelen. 

Urban Latin

Urban Latin is een een fitnessdans workout waarbij je op opzwepende, met name Latijns Amerikaanse, muziek danst en fit wordt. De dansstijlen die veel voorkomen zijn Reggaeton, Hiphop, Salsa, Bachata, Merengue en altijd op de laatste hits danst. Het is een solodans die je overal kunt doen en waar je op een leuke intensieve manier aan je dagelijks beweging komt.  Het verschil met andere fitnessdans workouts is dat we aandacht geven aan muzikaliteit zodat je gevoel voor melodie en ritme wordt versterkt, en je niet alleen fit en sterk wordt maar ook soepeler en gracieuzer beweegt. Het allerbelangrijkste ingrediënt die we hieraan toevoegen is:
Fun! So you can enjoy the dance!

Salsa Cubana

Bij Dancelex leer je Salsa Cubana. Een salsastijl die zich kenmerkt door haar vloeiende patronen en sensuele bewegingen.

Salsa Cubana is ontstaan in Cuba en is met de eerste Cubaanse immigranten overgewaaid naar New York. Daar mengden Puerto-Ricaanse invloeden zich met de muziek en dans uit Cuba en zo ontstond de salsa die we nu kennen.

Salsa is een samensmelting van ritmes en melodieën. In de muziek hoor je rumba, guanguanco, mambo, timba, son en nog veel meer. De teksten vertellen hoe Cubanen het leven, hun geschiedenis en maatschappelijke thema’s ervaren. Het is voor Cubanen dé ultieme vorm van expressie.

Salsa Cubana vs Salsa LA

Een andere salsastijl die veel wordt gedanst in Nederland, is LA Style. Het grote verschil tussen de twee stijlen zijn de strakke patronen van LA Style tegenover de vloeiende bewegingen van het Cubaanse danspaar.

Bachata Dominicana

Dancelex biedt ook lespakketten in Bachata Dominicana. Ook wel grappend “veel voetenwerk op één plek” genoemd. Toch is de bachata makkelijk eigen te maken. Het is ontspannen en energiek: 1,2,3, tik.

De wortels van de bachata liggen in de Dominicaanse republiek. Daarom wordt Bachata Dominicana ook wel Bachata Autentica genoemd. 

En nog veel meer!

Dancelex biedt ook lessen in andere dansstijlen, zoals Rueda de Casino & Bachata Dominicana. Wil je weten wat we kunnen bieden? Neem snel contact met ons op!