Dansstijlen

Zoveel dansers, zoveel dansstijlen. Van strak en gracieus tot vloeiend en sensueel. Niemand danst hetzelfde en juist dat maakt dansen zo leuk. Bij Dancelex word je gestimuleerd om je eigen stijl te ontwikkelen. 

Salsa Cubana

Bij Dancelex leer je Salsa Cubana. Een salsastijl die zich kenmerkt door haar vloeiende patronen en sensuele bewegingen.

Salsa Cubana is ontstaan in Cuba en is met de eerste Cubaanse immigranten overgewaaid naar New York. Daar mengden Puerto-Ricaanse invloeden zich met de muziek en dans uit Cuba en zo ontstond de salsa die we nu kennen.

Salsa is een samensmelting van ritmes en melodieën. In de muziek hoor je rumba, guanguanco, mambo, timba, son en nog veel meer. De teksten vertellen hoe Cubanen het leven, hun geschiedenis en maatschappelijke thema’s ervaren. Het is voor Cubanen dé ultieme vorm van expressie.

Bachata Dominicana

Dancelex biedt ook lespakketten in Bachata Dominicana. Ook wel grappend “veel voetenwerk op één plek” genoemd. Toch is de bachata makkelijk eigen te maken. Het is ontspannen en energiek: 1,2,3, tik.

De wortels van de bachata liggen in de Dominicaanse republiek. Daarom wordt Bachata Dominicana ook wel Bachata Autentica genoemd. 

Bachata Sensual

Bachata sensual is een relatief nieuwe dansstijl uit Cadiz in Spanje. Het is een dans met vloeiende en continue bewegingen. De nabijheid van het danspaar, de sensuele bewegingen, golven, heupen en lichaamsisolaties zijn de kenmerken van deze dans. Aan de hand van deze zorgvuldige lichamelijke uitdrukkingen wordt een nauwkeurige muzikale interpretatie nagestreefd. 

Salsa Cubana vs Salsa LA

Een andere salsastijl die veel wordt gedanst in Nederland, is LA Style. Het grote verschil tussen de twee stijlen zijn de strakke patronen van LA Style tegenover de vloeiende bewegingen van het Cubaanse danspaar.

Urban Latin

Urban Latin is een fitnessdans work-out waarbij je op opzwepende, met name Latijns Amerikaanse, muziek danst en fit wordt. De dansstijlen die veel voorkomen zijn Reggaeton, Hiphop, Salsa, Bachata, Merengue en waarbij je altijd op de laatste hits danst. Het is een solodans die je overal kunt doen en waar je op een leuke intensieve manier aan je dagelijks beweging komt. Het verschil met andere fitnessdans work-outs is dat er aandacht is voor muzikaliteit, zodat je gevoel voor melodie en ritme wordt versterkt en je niet alleen fit en sterk wordt, maar ook soepeler en gracieuzer beweegt. Het allerbelangrijkste ingrediënt dat we hieraan toevoegen is: Fun! So you can enjoy the dance!

En nog veel meer!

Dancelex biedt ook lessen in andere dansstijlen, zoals Rueda de Casino & Bachata Dominicana. Wil je weten wat we kunnen bieden? Neem snel contact met ons op!